Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csütörtökön beadta a lemondását Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. A politikus erről egy Facebook-bejegyzésben számolt be - írja a hvg.hu.

A posztban Dorosz hosszasan ír arról, hogy a kormány mennyire igyekszik ellehetetleníteni az ellenzéki önkormányzatokat, és hogy a legfontosabb, hogy 2022-ben megtörténjen a kormányváltás, és emiatt távozik.

"Megingathatatlan meggyőződésem, hogy az ország, benne Budapest hosszú távú jövőjét a 2022-es kormányváltás szolgálja a leginkább, a következő időszakban pedig én ennek a célnak az elérésére akarom koncentrálni minden energiámat" - írta Dorosz.

A hvg.hu azonban úgy tudja, hogy a háttérben Karácsony erőteljes föllépése van: november elején a főpolgármesteri hivatal szmsz-ének módosításával gyakorlatilag minden hatáskört elvont Dorosztól, és a főváros vezetői szerint nem mehetnek neki úgy a költségvetési tárgyalásoknak, hogy 5 főpolgármester-helyettes van.

Dorosz Dáviddal Karácsony Gergely főpolgármester régi szövetségese távozik, akivel annak idején egtyütt dolgoztak az LMP-ben, és együtt léptek át onnan a Párbeszédbe.