Az oltás felvétele önkéntes, annak beadását Budapest és Dorog telephelyeken a vállalat foglalkozásegészségügyi szolgáltatója bonyolítja le, Debrecenben pedig egy oltópont. A dolgozók körében végzett igényfelmérést követően, várhatóan a héten megkezdődhet a dolgozók tömeges oltása.

A közlemény szerint a térség vezető gyógyszeripari vállalataként a Richter vezetése tisztában van a társadalomban elfoglalt kiemelt szerepével, legfőbb küldetése, hogy innovatív terápiás lehetőségeket biztosítson a lakosság számára, miközben felelősséggel tartozik munkavállalói irányába is. A koronavírus járvány kitörése óta a vállalat vezetése folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek a dolgozói egészségének megóvását szolgálják.

Csak széleskörű társadalmi összefogással állítható meg a koronavírus terjedése, mely küzdelemben többek között a remdesivir készítmény előállításával, több egészségügyi intézmény támogatásával, valamint munkavállalói biztonságának megőrzésével veszi ki a részét a Richter Gedeon Nyrt. nap, mint nap - áll a közleményben.