A Kelet-európai-síkság fölé helyeződött az a ciklon, amelynek hidegfrontja térségünkben is sokfelé okozott csapadékos időjárást. Markáns ciklon örvénylik az Atlanti-óceán felett, amely a Brit-szigetek fölé szállít nagy nedvességtartalmú levegőt, hatására arrafelé a szél is sok helyütt viharossá fokozódik.

Szárazföldünk középső részén ugyanakkor egyre nagyobb területen biztosít nyugodt, csendes időjárást egy erősödő, illetve terjeszkedő anticiklon. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, egyre melegebb levegő áramlik - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzését az MTI.

Szombaton alapvetően napos időre számíthatunk. Gomolyfelhők elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek. Késő délutántól nyugat felől fátyolfelhők is besodródhatnak. Az északkeleti megyékben előfordulhat egy-egy zápor.

Vasárnap jobbára derült, napos, száraz idő várható, helyenként fátyolfelhőkkel. Az északnyugati szél szombaton késő délutántól mindenütt mérséklődik. Vasárnap a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban jellemzően 1 és 7 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos részeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.