Hétfőn éjjel általában derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön időszakosan több lehet a felhő, és ezeken a tájakon az éjszaka első felében még kialakulhat zápor, hózápor. Hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon is növekedhet a felhőzet. Az északi, északkeleti szél főként az Alföldön időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és 0 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Kedden a nap első felében a sok napsütés mellett gomolyfelhőkre, a déli megyékben fátyolfelhőkre is számíthatunk, később növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerda éjszaka jobbára erősen felhős lesz az ég, majd napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb jelentéktelen zápor, hózápor fordulhat elő néhány helyen. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet +1 és -6, a maximum 5 és 10 fok között várható.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan növekszik, vastagszik a felhőzet, a nap második felében már jellemzően erősen felhős időre számíthatunk. A reggeli, délelőtti órákban főleg a Dunától keletre még inkább a napsütés lehet a jellemző. Az északi megyékben van esély kisebb csapadék kialakulására elsősorban a déli óráktól. Nagy területen megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között valószínű, azonban a kevésbé felhős, fagyzugos helyeken ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az északkeleti vidékeken 3, délnyugati tájainkon 13 fok közelében várható.