Reggelig többnyire gyengén vagy közepesen felhős területekre számíthatunk, és főként délkeleten gyenge havas eső zápor, hózápor is előfordulhat. Szombaton a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap, majd kora délutántól északkelet, észak felől vastagabb melegfronti felhőzet helyeződik fölénk, amelyből késő este a Nyírség térségében gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat - áll az előrejelzésben.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon, illetve északkeleten erős, olykor viharos lesz, majd holnap délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -5 fok között alakul, de a szélcsendes északi völgyekben ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 5 fok körül várható.

Európa nagy részének időjárását egy, a Brit-szigetek feletti középpontú nagy kiterjedésű anticiklon alakítja.

Az általa lefedett tájakon csendes, többfelé párás, ködös, rétegfelhős az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Keletebbre a nyugodtabb időt egy ciklon hosszan elnyúló frontja törte meg. A front mentén vegyes halmazállapotú csapadékról érkezik jelentés: az eső mellett főleg az északi részeken havas eső, havazás, helyenként ónos eső is előfordul.

Mindeközben Izland térségében egy újabb ciklon mélyül ki.

A Kárpát-medence fölé a hidegfront mögött eleinte még erős északnyugati széllel hidegebb, szárazabb levegő áramlik, majd szombaton a nap második felében északkelet, észak felől elér minket az említett melegfront.