Keddre virradó éjszaka a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és gyenge eső, havas eső előfordulhat. Másutt gyengén vagy közepesen felhős égkép lesz jellemző, foltokban köd, zúzmarás köd képződik, és csak szitálás, ónos szitálás alakulhat ki. Az északi szél csak a Zemplén és a Bakony körül élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3, +3, keleten -10 és -3 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Dunántúlon vastagabb lesz a felhőzet, a középső és keleti megyékben viszont vékony rétegfelhőzet, illetve ködréteg lesz. Utóbbiak kiterjedése lassan csökken, a legtöbb helyen a déli órákra megszűnnek. A Nyugat-Dunántúlon helyenként lehet kisebb eső, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósabban párás, ködös időre számíthatunk, inkább csak kevés helyen süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb kisebb eső, szitálás, keleten esetleg hószállingózás, ónos szitálás lehet. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet általában +4 és -7 fok között alakul, de néhol hidegebb is lehet. A csúcsérték -1 és +6 fok között várható, a tartósan ködös részeken maradhat fagypont körül a hőmérséklet.

Csütörtökön éjszaka ismét terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, majd napközben észak felől frontális felhőzet érkezik, amelyből gyenge intenzitású eső hullhat. A késő délutáni, esti óráktól észak felől szakadozik a felhőzet. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A minimumok többnyire +3 és -4 fok között alakulnak, de néhol hidegebb is lehet. Délután 0, +6 fokot mérhetünk.

Pénteken általában gyakori felhőátvonulásokra számíthatunk, de főként a szélvédettebb keleti országrészben tartósabban felhős, párás, ködös maradhat az idő. Helyenként előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A minimum-hőmérséklet +4 és -6 fok között, a csúcsérték 0 és +7 fok között alakul.