Magyarországon a home office széles körben a koronavírus-járvány idején terjedt el. Ahol csak kivitelezhető volt, átálltak az otthoni munkavégzésre. Mostanra azonban már visszarendeződni látszik a helyzet: sokan újra bejárnak dolgozni az irodába, van, aki teljes munkaidőben, mások csak heti pár napot.

A Profession.hu felméréséből most az derült ki, hogy hazánkban tízből hat munkavállalónak egyáltalán nincs lehetősége otthonról dolgozni. Ennek persze több oka is lehet: van akinek a munkaköre nem teszi lehetővé a távoli munkavégzést, de egyre többször fordul elő, hogy egyszerűen nem engedélyezi a munkaadó a home office-t.

Mit akarnak a munkavállalók?

  • A válaszadóknak közel fele úgy véli, a hibrid rendszer lenne a legoptimálisabb felállás, amelyben előre meghatározott napokon vagy időszakokban a munkahelyről, máskor pedig otthonról dolgozhat.
  • Minden tizedik ember azt szeretné, ha a csapat egy részre bejárna, míg a többiek nem.
  • 34 százalékuk egyöntetűen kötelezővé tenné a bejárást az összes kollégának, a teljes munkaidőre.
Ezek a leggyakoribb érvek az otthonmaradás mellett:
  1. Rugalmasabb munkaidő-beosztás
  2. Időtakarékos az utazások ritkulása miatt
  3. Munka-magánélet egyensúlya
  4. Kevesebb stressz
  5. Jobb lehetőség a koncentrációra
  6. Mentális és testi egészség
  7. Kevesebb felügyelet

És mi lesz, ha nincs többé home office?

A dolgozók kétharmada szerint a jövőben egyáltalán nem lesz lehetőség otthoni munkavégzésre. 11 százalékuk szerint azért heti 1-2 nap lehetőségük marad erre hetente, egyhatoduk pedig bízik abban, hogy a hét nagyobb részében meghagyják számukra ezt a lehetőséget.

A válaszadók felének ez a döntés nem változtatna a munkahelyéhez való hozzáállásán. Azoknál, akiknél viszont igen,

  • kompenzációt kérnének cserébe (9 százalék),
  • vagy egyenesen felmondanának és egy olyan céghez igazolnának, ahol dolgozhatnak otthonról is (13 százalék).

Utóbbi opció egyébként inkább a nőkre, felsőfokú végzettségűekre és a szellemi munkát végzőkre jellemző.

Egyértelmű összefüggés van a hatékony otthoni munka vélelme és a gyakorlat között: minél több otthonról ledolgozható nap engedélyezett a dolgozók számára, annál magasabb azoknak az aránya is a cégen belül, akik szerint hatékonyabb távolról dolgozni. Ebből látható, hogy ezekben a munkakörökben és ezeknél a vállalatoknál a kollégáknak már bevett, jól működő gyakorlata van az otthoni munkavégzésre

– mondta Dencső Blanka, a Profession.hu piackutatási és üzletfejlesztési szakértője.

A kutatás ezer fős, a 18-65 éves magyar online lakosság körében végzett, nemre, korra, végzettségre és lakhóhelyre reprezentatív minta alapján, 2023. június 29–július 12. között készült.