A legsúlyosabb helyzet Würzburg és Coburg környékén alakult ki, ahol az útfenntartó csaknem 50 kotrógép bevetésével sem tudott lépést tartani a heves havazással. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt Würzburg tágabb térségében, Alsó-Frankföld kormányzati kerületben már délelőtt tízig 110 kisebb-nagyobb közúti baleset történt, a szomszédos Felső-Frankföldön pedig nagyjából száz - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

A Németország északi részén fekvő Schleswig-Holstein tartományban már kedd este csúszóssá váltak az utak. Húsznál is több baleset történt, legalább két ember súlyosan megsérült, és több autó megrongálódott.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az utóbbi hetek szokatlanul meleg időjárása után az egész országban visszatér a tél. Szerda éjjel a hőmérséklet megközelítheti a mínusz 10 Celsius-fokot, és az ország keleti részén is akár 10 centiméteres hótakaró alakulhat ki.

Magyarországon nem durvul a tél

Hazánk fölé éjszakára újabb mediterrán ciklon érkezik, amelynek hatására sokfelé várható eső, záporeső. Az előző napokhoz képest annyival lesz más a soron következő, hogy hátoldalán északnyugat felől a megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel az eső hajnaltól egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át.

Csütörtökön a Dunántúlon, majd a főváros térségében és az Északi-középhegységnek főleg a nyugati felén egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, havazásba az eső. Elsősorban a magasabban fekvő helyeken (300 m felett) érdemi hótakaró kialakulása valószínű.