A magyarok csaknem harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik – idézte a Népszava a Publicus július végi közvélemény-kutatásának eredményét. A megkérdezettek 42 százaléka szerint létező veszély, hogy az óvodákban és az iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak az LMBTQ szervezetek.

A Fidesz szavaziónak 55 százaléka szerint a kormány népszavazási kezdeményezése valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzéki szavazók 87 százaléka szerint ez csupán politikai akció, a választási kampány része. A fideszesek 78, ellenzékiek 27 százaléka venne részt az erről szóló népszavazáson.

Ami a Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott népszavazási kezdeményezést illeti átlagosan a megkérdezettek 58 százaléka ellenzi a kínai Fudan egyetem felépítését, 77 százalékuk mond nemet az autópályák üzemeltetésének magánkézbe adására. A kínai egyetem építését a fideszesek  harmada ellenzi, az autópályák koncesszióba adását még a kormánypárti szavazóknak is több mint kétharmada elutasítja.. Az uniós ügyészséghez csatlakozást a Fidesz-szavazók 43 százaléka, az álláskeresési támogatás meghosszabbítását 60 százalékuk támogatja.