Az egykor büntetőbíróként működő, majd ügyvédként praktizáló Pécsi Kálmán szerint Orbán Viktor társaival bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást követhetett el, amikor úgy döntött, hogy a kormány kárenyhítést nyújt a 2004 elején fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került Hajdú-Bét Rt. és Novofarm Rt. úgynevezett kisbeszállítóinak, mintegy száz családnak - írja az fn24.hu.

A jogász úgy véli: ez csak a Fidesz politikai céljait szolgálja, gyakorlatilag egy reklámfogás.  Pécsi Kálmán május 15-én, szerdán büntetőfeljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). Mint a bűnügyi magazinnak mondta: egyetért azzal, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülteken segíteni kell, de sem a Hajdú-Bétben, sem a Novofarmban nem volt részesedése az államnak, ezért a károsultak megsegítését az adófizetők pénzéből aggályosnak tartja. "Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a "jóságos király" szerepét alakítja, és a köz pénzéből a saját, valamint az általa irányított párt politikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül" - fogalmazott a jogász, aki a feljelentettekkel szemben - magánfélként - 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott.

Kezdeményezte, hogy a nyomozó hatóság Orbán Viktor, valamint jelenleg ismeretlen társai valamennyi ingó és ingatlan vagyonára, pénzintézetnél vezetett bankszámlájára rendeljen el - biztosítási intézkedésként - bűnügyi zárlatot. Indítványozta azt is, hogy a nyomozó hatóság a feljelentettek ingatlanjaira az illetékes földhivatalnál kezdeményezze a perfeljegyzés ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.