Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elsősorban önkormányzatok képviseletének jelentkezését várják az Energiaügyi Minisztérium egyeztetésére. Mint mondják, a nemzetközi energiaválság és az energiahordozók "szankciós felára" rendkívüli kihívások elé állította az európai fogyasztókat, nagymértékben megnehezíti a települések helyzetét, gazdálkodását is.

A szaktárca a helyi problémák beazonosítása, a megoldási lehetőségek közös áttekintése céljából egyeztetési lehetőséget kínált fel az önkormányzati szövetségeknek.

A közeljövőben esedékes találkozón a kormány és a minisztérium képviselői ágazati helyzetképet adnak, beszámolnak a megtett intézkedésekről, a meghívottakkal együtt áttekintik a további kilátásokat

- írták.

"A magyar kormány gyors és határozott intézkedései nyomán a jelenlegi fűtési szezonban garantálható az ellátás biztonsága a hazai felhasználók számára. A magyar családok az átlagfogyasztás mértékéig változatlanul rezsicsökkentett árakon jutnak az energiahordozókhoz, erre szolgál a négyszeresére emelt összegű rezsivédelmi alap is" - fogalmaztak a közleményben.

Úgy folytatták, hogy az önkormányzatok a helyi közszolgáltatások működőképességének megőrzése érdekében közvetlen rezsitámogatást kaptak.

Az Energiaügyi Minisztérium egyebek mellett a nem lakossági fogyasztók távhődíjainak jelentős mérséklésével, a veszélyhelyzeti áramellátás bevezetésével, a rögzített földgázárakra való áttérés lehetőségének megnyitásával segítette az önkormányzatokat és intézményeiket - jelezték.

A tárca egyeztetési kezdeményezése előremutató szakmai párbeszédre, a tapasztalatok kölcsönösen előnyös megosztására teremthet alkalmat - áll az EM közleményében.