Az összes tartozásból 30 nap alatti 31,1 milliárd forint, 30 és 60 nap közötti 19,3 milliárd forint, a 60 napon túli lejáratú 45,2 milliárd forint, 3,8 milliárd forint tartozás kifizetését pedig átütemezték.

A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás összege 16,4 milliárd forint, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaival szemben fennálló tartozás összege 0,2 milliárd forint, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya - amelyből 2,9 milliárd államháztartáson belüli tartozás - 82,8 milliárd forint.

A tartozás legnagyobb része, 76,6 milliárd forint, az Emberi Erőforrások Minisztériumánál halmozódott fel a kórházi adósságállomány megállíthatatlannak tűnő növekedése miatt.

A tartozásállományból 52,6 milliárd forint (az összes tartozás 52,9 százaléka) a 2012-2014. években a központi alrendszerbe átvett, ezt megelőzően önkormányzati, illetve nonprofit és egyéb gazdasági társaságként működő intézményeknél halmozódott fel. Az 52,6 milliárd forintból szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya 49,8 milliárd forint volt.

Továbbra is a legnagyobb adósok közé tartozik 5,1 milliárd forinttal a Pécsi Tudományegyetem, amelynek egy hónap leforgása alatt negyedmilliárddal nőtt az adóssága, és a Semmelweis Egyetem a maga 3,7 milliárd forintnyi ki nem fizett számlájával. A kórházak, klinikák közül a Péterfy Sándor utcai kórházban a több mint 100 milliós gyarapodásnak köszönhetően június végére átlépte a 3 milliárdot az adósságállomány, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben pedig a 1,5 milliárd forintot. A BAZ Megyei Kózház és Oktató Központ ki nem fizett számlája 2,8 milliárd forintot tesz ki. (Előbbinél 100, utóbbinál majd 500 millós a növekedés egy hónap alatt). A győri Petz Aladár Megyei Oktató kórházban 1,5 milliárdra nőtt június végére a májusi 1,34 milliárdos tartozásállomány.