A lap szerint drámai méreteket ölt az elvándorlás a szezonális vendéglátásban dolgozók körében, a szakmai szervezetek azért küzdenek, hogy a szakemberhiány nyáron ne okozzon fennakadást.
Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke szerint egy pincér forgalomtól függően havonta átlagosan 50-100 ezer forinttal többet visz haza egy osztrák vendéglátóhelyről, mint egy balatoni étteremből, és a szakácsok esetében is hasonló jövedelemkülönbségek lehetnek.
Az érdekképviselet idén akciótervet dolgozott ki, hogy itt tartsa a szakembereket. A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát, míg a téli időszakban Ausztriában biztosították a folyamatos megélhetés lehetőségét. Emellett továbbképzéseket tartanak, és a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot is indítottak.
Legolvasottabb
A szomszédban már készülnek a teljes összeomlásra
Lesújtó hír jött: 60 ezres nyugdíjra is alig számíthat, aki így adózik
Döntött a Fitch Magyarországról: nincsenek jó hírek
Hol az örvény vége? Becsődölt egy újabb autóipari beszállító
Már nem kell vesződni a sörösdobozokkal a Penny-ben
Már készítik elő a kormányrendeletet: így változik a pedagógusok bére
Kötelező herevizsgálat, háborús jövőkép: történelmi döntés a hadsereg bővítéséről
Népszerű teát hívott vissza a fogyasztóvédelem
Bezár a könyvbazár: nem lesz nyitva a Libri ettől a naptól