A lap szerint drámai méreteket ölt az elvándorlás a szezonális vendéglátásban dolgozók körében, a szakmai szervezetek azért küzdenek, hogy a szakemberhiány nyáron ne okozzon fennakadást.
Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke szerint egy pincér forgalomtól függően havonta átlagosan 50-100 ezer forinttal többet visz haza egy osztrák vendéglátóhelyről, mint egy balatoni étteremből, és a szakácsok esetében is hasonló jövedelemkülönbségek lehetnek.
Az érdekképviselet idén akciótervet dolgozott ki, hogy itt tartsa a szakembereket. A jelentkezőknek a nyári szezonra itthon szerveztek munkát, míg a téli időszakban Ausztriában biztosították a folyamatos megélhetés lehetőségét. Emellett továbbképzéseket tartanak, és a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programot is indítottak.
Legolvasottabb
Az évtized üzlete volt, ha ilyen autót vett - sok magyar örülhet, hogy bevállalta az egykor lenézett márkát
Dührohamot kapott a Tesla-vezér: 120 milliós bírság után az EU teljes megszüntetését követeli
Leteszteltünk 18 szaloncukrot – mutatjuk, melyek idén a legfinomabbak
Szijjártó nekiment a „nemzetközi pénzvilágnak”, Magyar Péter azonnal visszavágott
A szomszédban már készülnek a teljes összeomlásra
Megfagynak, mint a farkasfalka az orosz mesében? Kemény télre készül az oroszok előretolt helyőrsége
Magyarországon nem jó betegnek lenni: riasztó adatok az egészségügyről
Dráma a tengeren: csapdába esett az orosz szellemhajó teljes legénysége
Magyar Péter: Hallom, megérkezett hozzátok a közpénz-milliárdokon utazó vándorcirkusz