Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese a Reuters konferenciáján szólalt fel a magyar államadósság helyzetéről. Elmondása szerint teljesülhet a csökkenő pálya (ő még a korábbi GDP-módszertan szerinti 79,4 százalékos rátától való csökkenést említette), amihez nem kell visszafogniuk a forintalapú államkötvények kibocsátását.

Ezt azért tehetik meg, mert a rövid lejáratú állampapírok tervezett értékesítését már visszafogták (a 3 és 12 hónapos diszonktkincstárjegyekből a korábbi 60+ milliárd helyett 40-50-et vonnak be az aukciókon.)

Az ÁKK második embere megerősítette azt a korábban már hangoztatott hír, miszerint jövőre nem lesz devizakötvény-kibocsátás. Elmondása szerint a lejáró papírokat majd forintalapon finanszírozzák. Úgy tűnik, hogy arra a felvetésre viszont nem reagált Borbély, hogy idén elképzelhető-e mégis ilyen kibocsájtás. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter ugyanis korábban úgy fogalmazott, hogy egy kedvező ajánlat esetén ez nem zárható ki.