Mozgó terelésekre, munkaterületek melletti útszűkületekre, esetleges sávlezárásokra kell számítani 2023. április 17. – június 29. között az M3 metró felszíni autóbuszos pótlásának útvonalán – közölte a BKV Zrt.

A forgalomkorlátozások a pótlás megszüntetése miatt szükségesek, mivel megkezdődnek a bontási- és helyreállítási munkálatok az M3 metrófelújításhoz kapcsolódóan.

Ha elfelejtette a hármas metrót, idézze fel az emlékeit

Fény gyúlt az alagút végén: hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár az M3-as metró. Már csak napok kérdése, és visszaáll a régi közlekedési rend. Bővebben>>>

Április hátra levő részében korlátozzák a közlekedést

Az érintett útszakaszok a következők:

  • Északi irányban: Vak Bottyán utca (Lehel utcától), Kőér utca, Üllői út, Múzeum körút, Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Váci út (Petneházy utcáig).
  • Déli irányban: Váci út (Petneházy utcától), Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Múzeum körút, Üllői út, Kőér utca, Vak Bottyán utca (Lehel utcáig).

Az első ütemben, 2023. április 17-30. között a következő területeken várhatók változások:

  • Nyugati téren, a városközpont felé vezető oldalon a jelenlegi M3 pótlóbusz megálló vonalában kell útszűkületre számítani.
  • Lehel téren, a városból kifelé vezető oldalon a buszsáv lezárása várható.

Hiányoznak a buszsofőrok, nem csábítja őket a 700 ezres fizetés sem

Folyamatosan csökken a járművezetők száma, ezért kiemelten kezeli a toborzást a BKV Zrt. A létszámhiány miatt kieshet több buszjárat a forgalomból, aminek megelőzését már próbálták magasabb fizetésekkel orvosolni, de egyelőre nem sikerült pótolni a munkaerőt. Bővebben>>>