Az összes trolibusz megérkezett Budapestre abból a 48 járműből álló flottából, amelyet kedvezményes áron sikerült beszereznie a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK).

A vállalat közölte, hogy az új Solaris-Skoda Trollino trolibuszokból eddig 44 állt forgalomba a legújabb járművek pedig várhatóan júniusban, de legkésőbb ősztől szolgálják majd a fővárosi közlekedőket.

 

Egymillió forintos bónusszal toboroz buszsofőröket a BKV

Új, nyári toborzókampányt indít a BKV: 2023. június 1. és 2023. augusztus 31. között bruttó 500-500 ezer forintot fizet az autóbusz- és trolibuszvezetőknek, sőt az őket ajánló BKV-s kollégáknak is. Bővebben>>>

Négy kilométeren önjáró

A korszerű és alacsonypadlós új járművekkel a teljes budapesti trolibuszhálózaton találkozhatnak az utasok.

A lengyel-cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni, így olyan helyen is haladhatnak, ahol nem csatlakoznak a felsővezetékre.

A fővárosi trolibuszpark megújulása annak köszönhető, hogy a BKK – a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával – élni tudott az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris-Skoda járművek gyártójával 2014-ben kötött szerződése alapján megrendelte a fennmaradó 48 járművet. A járművek összesen mintegy 26,7 millió euróba kerülnek.

 

Mégiscsak járhat troli a Lánchídon?

Értelemszerűen áramszedőt lehúzva mennének át a járatok a Lánchídon. A BKK egyelőre az üzemi tesztek eredményét elemzi, az esetleges új vonalakról csak ezután dönt. Bővebben>>>