Szijjártó Péter hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy jelentős könnyítéseket vezetnek be a beruházási támogatások rendszerében.

 

A miniszter közölte, hogy csökken a minimálisan elvárt beruházási volumen, így a kisebb vidéki településeken – az eddigi négymilliárd forint helyett – már 1,2 milliárd forintos beruházáshoz is igénybe vehető lesz a támogatás, ezzel pedig számos magyar tulajdonú vállalkozás számára megnyílik a lehetőség, hogy akár 50 százalékos támogatást kapjon fejlesztéseihez.

 

Emellett egyszerűsödik a támogatásokhoz kapcsolódó biztosítéki rendszer, és a jövőben Budapesten is támogathatóvá válnak megújuló energiatermelésre vonatkozó beruházások.

 

Mindezek mellett Magyarország egész területén elérhetővé válik egy újfajta támogatás a környezetet kímélő gazdaságra történő átállást segítő stratégiai beruházásokhoz.

 

 

 

Vissza nem térítendő készpénztámogatást jelentett be a kormány

Az eddigieknél alacsonyabb, 5 helyett már 3 millió eurós fejlesztés esetén is igényelhető az egyedi kormánydöntéssel (EKD) nyújtható, vissza nem térítendő készpénztámogatás. Bővebben --->