Idén eddig megközelítőleg hétezer káresemény bekövetkeztekor fizetett az Uniqa Biztosító Zrt. az államilag támogatott általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosítás után - írja a Világgazdaság. A bejelentések 98 százaléka csonttörésre vonatkozott – közölte a lappal a biztosító. A biztosítási esemény bekövetkezésekor azonban csupán meghatározott mértékig fizet a biztosító: baleseti halál esetén 200 ezer, csonttörés bekövetkeztekor háromezer, rokkantság esetén 300 ezer forintig.

A felnőtt szerződöttre kialakított szolgáltatások mellett a gyermekekre köthető kiegészítő biztosításra is érdemes gondolni – mondta a napilapnak Minisán Attila, az Uniqa lakossági személybiztosítások termékmenedzsmentjének vezetője. Miután a leggyakoribb biztosítási esemény ebben az életkorban a csonttörés, megemelték ennek a fedezetnek a szolgáltatási összegét.

Az iskolakezdéssel egyidejűleg nőtt az érdeklődés a gyermekek számára kialakított csomagok iránt az Aegonnál is – mondta Lipták Mónika, az Aegon életbiztosítási üzletágának igazgatója. A biztosítónál két, gyerekeknek és egy a Z generációnak (az 1990 után születetteknek) összeállított csomag érhető el. A szülők bevonhatják a szerződésükbe a gyermeküket a meglévő életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás mellé.