Tavaly áprilisban átlagosan több mint 22 ezer forintot költöttek a háztartások élelmiszerekre. Ezen belül a húsvéti "kellékekre" a havi átlagokhoz képest nagyobb összeget fordítottak.

Csokoládéra fejenként 640 forint ment el 2017 áprilisában, ez a havi átlagot 33 százalékkal haladja meg. Tojásra egyenként 541 forintot adtak, ez 16 százalékkal magasabb az átlagnál. A sonka- és szalámikiadás 1211 forint volt, ez pedig 20 százalékkal haladja meg az átlagot.
Címlapkép: Shutterstock - Infografika: KSH
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Egyre nagyobb a gond Hévízen – a megoldás pedig nem nagyon érkezik

Budapest a csőd szélére került, Tarlós István meg is nevezte a felelőst

Ennyi volt: már ezt is tilos a bőröndbe tenni a repülőn

Új célcsoport jelent kihívást a Balatonnál, nem győzik őket kiszolgálni

Európa visszafojtott lélegzettel várja, melyik irányba fordulnak a lengyelek

Lecsapott az új Covid, fertőz, mint a pestis, intézkedett a WHO

Így mentené meg Parajdot az új román elnök

Egy doboz cigaretta hozta el az első magyar bankkártyát
Valami nagyon nincs rendben Elon Muskkal – de senki sem meri kimondani, mi az
