Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, nőgyógyászati bajokra is felírhatják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt. A fürdőutalványt határidőre kell felhasználni, így valószínűbb, hogy rendesen végigcsinálunk egy teljes kúrát. A fürdőzés ugyanis csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha kúraszerűen végezzük - olvasható a portálon.

Csak szakorvosi rendelvényre

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos ad beutalót, és a vizsgálat után döntik el ott, milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a panaszos betegnek kiírni. A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, de az ottani gyógyszolgáltatásokat - például súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, orvosi masszázst - is igénybe vehetjük. Ezekből egyszerre négyfélét rendelhetnek el.

56 napig használható fel

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint a fürdőben kapott előjegyzés alapján. A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatóak. A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán közzéteszi.

A részleteket és a szerződött gyógyfürdők listáját itt találja.