Idén nyáron is elindul a horvát tengerpartra, Splitbe a MÁV-START éjszakai járata, az Adria InterCity.

A 2022-ben a The Guardian által Európa 10 legjobb vasúti élményutazása közé választott járat június 9-től szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik fekvőhelyes, háló- és étkezőkocsival.

A tavalyi évhez képest újdonságként főszezonon kívül is heti háromszor közlekedik a vonat június 17-ig az előszezonban, majd augusztus 28-tól az utószezonban. Budapestről minden kedden, pénteken és vasárnap, Splitből minden hétfőn, szerdán és szombaton indul az Adria InterCity.

Légkondis hálókocsiban lehet átaludni az utazást

Idén az utazás ráadásul még kényelmesebbé és zavartalanabbá válik a határellenőrzés megszűnésével. Az InterCity Split központjába érkezik, az óváros és a kikötő közvetlen szomszédságába.

A 789 kilométeres táv nagy részét át lehet aludni, így az utazás nem lesz fárasztó a család, a társaság egyetlen tagja számára sem. A járat minden kocsija légkondicionált, a fülkékben pedig konnektorok is találhatók. Mindeközben az Utasellátó kocsiban széles étel- és italkínálattal várják az utasokat, ahogy a hálókocsiban utazók a reggelijüket itt vagy a fülkéjükben is elfogyaszthatják.

Emellett minden utast este ásványvízzel és édességgel, reggel pedig meleg itallal, gyümölcslével és reggelivel kínál a vasútvállalat.

Kép: MÁV-START Zrt.

A hat- és négyágyas fekvőhelyes kocsikba már személyenként 39 eurótól elérhetőek az ajánlatok. A párokat és a kisebb családokat az egy-, két-, és háromágyas hálókocsi-fülkékbe már 54 eurótól foglalhatók jegyek. Külön kedvezményeket kínál a MÁV-START a családok számára – írja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.