Huszonkétezerszer enni adni 10 hónap alatt alatt? A diákok megcsinálták! – jelentette a Budapest Bike Maffia.

A tanév végére befejeződött a Plusz1 Szendvics program, amely azt a célt szolgálta, hogy fiatalok mozgósításával minél több nélkülöző embernek jusson élelmiszer az országban.

Gyümölcs, szendvics, pékáru, BKV-jegy és egy kedves üzenet

A szervezők köszönetüket nyilvánították ki a résztvevő iskoláknaktanároknak, szülőknek és önkénteseiknek, hogy újból megvalósulhatott a program, és került az asztalra reggeli vagy vacsora ott, ahol egyébként ez ritkán adatik meg.

Idén egy suli mínuszunk volt, de még így is több mint 22 ezer szendvics, 950 kiló gyümölcs, péksüti, édesség, gyümölcs vagy épp BKV-jegy került a nélkülözőkhöz

– írták a közösségi oldalukon.

Ebben a tanévben újítás volt, hogy a legtöbb szendvics csomagolására üzenet is került, amellyel a testi táplálék mellé lelki támogatást is próbáltak nyújtani.

Alulról szerveződő kezdeményezések

A kezdeményezés egyik kiemelt célja a kezdetektől az érzékenyítés is.

Szeretnénk megmutatni, hogy a hajléktalanság egy megoldandó probléma, amit kicsi, alulról szerveződő kezdeményezések segítségével lehet enyhíteni úgy, hogy közben hathatósan aktivizáljuk a társadalmunk tagjait. A segítségnyújtás nem korhatáros – bárki megteheti

– olvasható a honlapon.

„Az olyan néniknek és bácsiknak csinálunk szendvicset, akiknek nincsen háza. És szendvicse.” – mondta Milán, az egyik első osztályos segítő.