A Profession.hu felületein összesen több mint 60 ezer új állást töltöttek fel a munkáltatók, ezekre 2,5 millió jelentkezés érkezett - közölte a cég, mely szerint a legerősebb hónap az október volt a maga 6 ezer új pozíciójával.

A honlap statisztikái szerint 2013-ban az extrém túljelentkezés miatt az adminisztráció és irodai munka kategóriában volt a legnehezebb elhelyezkedni, miközben a gyártás kategória hirdetői jóval nagyobb arányban növekedtek, mint a jelentkezők. Tavaly a legtöbb hirdetést kapott pozíciók a fejlesztő (1793), a mérnök (1599) és a könyvelő (1430) voltak. A 2012-ben első helyen szereplő ügyfélszolgálati munkatárs kategória hiába növekedett tovább (1293-ról 1420-ra) tavaly így is a negyedik helyre szorult vissza.

Az álláskeresők legkeresettebb pozíciói 2012-höz hasonlóan 2013-ban is a területi képviselő, az asszisztens és az adminisztrátor voltak.

Érdekesség, hogy munkáltatók több mint kétszer annyi állást hirdetnek meg kötelező angol nyelvtudással, mint nyelvtudás nélkül - ezzel szemben az álláskeresők legnagyobb része olyan munkakörökre jelentkezik, amelyekben nem kérnek nyelvet. Az utolsó 3 hónapban a céges hirdetők közül legtöbben a Penny Markethez és a Raiffeisen Bankhoz jelentkeztek.