Jen Royce és két barátja csónakázni indult a Jefferson folyón, ekkor következett be a szörnyű baleset. A történtekről maga az egyik áldozat számolt be egy Facebook-bejegyzésben, aki barátaival együtt vidratámadás áldozatául esett.

A három nő szerda este épp az egyesült államokbeli Jefferson folyó kellős közepén csónakázott, amikor egyszer csak a semmiből megjelent mögöttük, és rájuk támadott egy dühös vidra. Jen Royce beszámolója alapján az attak olyan gyorsan történt, hogy azt sem tudta kimondani:

mögötted van egy vidra.

Jen Royce a posztban a vidrát gonosznak és könyörtelennek nevezte, amely végül több sebet ejtett rajta, mint amennyit össze tudott számolni. Az esetről beszámoló áldozatnak többek között az arcát, a karját, a fülét, a kezét, a lábát és a bokáját is megharapta a vidra. Amikor a nő a barátairól megpróbálta lerúgni a dühös állatot, a vidra testének más tájain folytatta a támadást.

A három áldozatnak végül valahogy sikerült a partra jutnia, a vidra pedig elúszott.

Minden túlzás nélkül mondom, csak az Úr kegyelmén múlt, hogy kijutottam a folyóból: őszinte azt gondoltam, hogy nem élem túl. Ahogy azt sem tudtam, hogy a barátaim túlélik-e. Isten megkegyelmezett

– írta Jen Royce.

Véresen és vizesen a sötétben

A megpróbáltatások itt ráadásul nem értek véget, mert a három megtámadott nő hiába hívta a 911-et, a folyó távoli részén, Montana délnyugati részén, ahol tartózkodtak, a mentőalakulatok alig találták meg őket.

Csupa vér voltam, csak úgy ömlött a vér az arcomból és az orromból. Hideg volt, sötét volt, és mi vizesek voltunk

– tette hozzá az agresszív vidratámadást elszenvedett áldozat.

Valamivel egy órával később a partot érésük után találtak rájuk a mentőcsapatok: Jen Royce addigra elveszítette az eszméletét. A nőt végül mentőhelikopter szállította kórházba, a két barátnőt pedig a helyszínen látták el. A kezelés mellé kaptak veszettség elleni oltást is.

A kórházba szállított nő bőrét számos helyen összevarrták, valamint megműtötték az arcát és a fülét is. Egy héttel a támadás után haza is engedték a kórházból: elmondása alapján szépen gyógyulnak a sebei, és eddig nincs jele fertőzésnek sem.

A montanai területen, ahol az eset történt, azóta táblákat helyeztek ki, hogy az oda látogatók figyelmét felhívják az esetleges veszélyes vidraaktivitásra a környéken.

Bár a vidratámadás viszonylag ritka, a vidrák megvédik magukat és a kölykeiket, különösen közelről

– írta a montanai nemzeti park. A vidrák áprilisban hozzák világra kicsinyeiket, és a nyár folyamán a vízben tartózkodnak velük. Ilyenkor az utódok mellett a táplálékforrásaikat is védelmezik, különösen akkor, ha azok szűkösek – tették hozzá tájékoztatásul. 

(via CNN)