Elindult az ukrán hadsereg nagy offenzívája, a hírt több független forrás is megerősítette az Index szerint. A The Washington Post névtelenségüket megőrizni kívánó ukrán tisztségviselőkre hivatkozva azt írja, hogy 

megindult az ukrán hadsereg régóta hangoztatott, nagy ellentámadása, melynek célja Ukrajna területi integritásának teljes helyreállítása.

Az ukrán csapatok között vannak nyugati fegyverekkel felfegyverzett és NATO-taktikára kiképzett speciális támadóegységek is.

Orosz katonai bloggerek súlyos harcokról számoltak be Zaporizzsja térségéből – ez az a terület, amit a szakértők már régóta az ellentámadás lehetséges célpontjának tartottak.

 

CNN: Ukrajna ügynökhálózatot hozott létre Oroszországban

Kijev saját gyártású drónokat küld a harctér túloldalára, amelyek valószínűleg csempészutakon jutnak be az Orosz Föderáció területére. Bővebben>>>

Az ABC Newsnak két ukrán tisztségviselő, köztük egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökhöz közeli forrás is megerősítette, hogy az ukrán ellentámadás aktív szakasza zajlik.

Az offenzíva kezdetét orosz források is megerősítették. Maga Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér azt mondta, hogy a fronton zajló események az offenzíva kezdetét jelzik, és Ukrajna fokozni fogja támadásait – írja az Index.

 

Ukrajna nagyszabású offenzívát tervezhet tavaszra

Az orosz támadások kereszttüzében álló Ukrajna nagyszabású offenzívát tervez tavaszra, a leghevesebb harcok márciusban várhatók - jelentette ki Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke egy televíziós interjúban még az év első napjaiban. Bővebben>>>