Az TikTok-tilalom célja az Európai Bizottság birtokában lévő adatok és információk védelme, valamint az, hogy megóvják az intézményt a kiberbiztonsági fenyegetésektől és az olyan tevékenységektől, amelyek a testület elleni kibertámadásokhoz vezethetnek. 

A TikTok alkalmazás használatának felfüggesztése olyan belső vállalati döntés, amely szigorúan a mobilszolgáltatásra használt eszközök használatára korlátozódik

– olvasható a tájékoztatóban.

Ennek értelmében az Európai Bizottság munkatársai a továbbiakban nem használhatják a kínai tulajdonú videómegosztó alkalmazást egyetlen olyan eszközökön sem, amelyekre hivatalos alkalmazások vannak telepítve, beleértve a mobiltelefonokat is – adta hírül az AFP hírügynökség.

Az alkalmazottaknak legkésőbb március 15-ig el kell távolítaniuk a TikTok alkalmazást az eszközökről. Az egyéb közösségimédia-platformok biztonsági fejleményeit is folyamatosan felül fogják vizsgálni.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos újságíróknak nyilatkozva megerősítette, hogy a TikTokra vonatkozó döntést kiberbiztonsági kockázatok alapozták meg. Az Európai Bizottság mandátumának kezdete óta nagy hangsúlyt fektet a kiberbiztonságra az intézmény, a kollégák és mindenki védelme érdekében – tette hozzá Thierry Breton.