Az ABC televízió a hatóságoktól származó információk alapján arról számolt be, hogy egy halálos áldozat és kilenc sebesült van. Az AP a helyi tűzoltóságra hivatkozva azt közölte, hogy három sérült válságos állapotban van. Két fegyveres férfit a rendőrség őrizetbe vett.

Kansas City rendőrsége az X-en azt írta, lövéseket adtak le a Union Stationtől nyugatra egy parkolónál és többeket eltaláltak. Két fegyveres férfit őrizetbe vettünk – tették hozzák.

Michael Hopkins, a helyi tűzoltóság parancsnoka korábban arról tájékoztatott, hogy 8-10 sebesültje lehet az incidensnek. A KSHB 41 regionális televízió tíz áldozatról, köztük gyerekekről számolt be. Egyelőre azonban nem tudni, hogy mindannyian lőtt sebet kaptak-e, vagy esetleg más sérülést szereztek.

Videófelvételek kaotikus jelenteket mutattak a pályaudvar előtt: rendőrök rohantak az épületbe, míg a sporteseményen győztes Kansas City Chiefs csapat tiszteletére rendezett felvonulás résztvevői igyekeztek fedezéket találni.

Az eseményről az Economx is írt, mert a felmérések szerint átlagosan 123,4 millióan látták Amerikában a tengerentúli amerikaifutball-liga nagydöntőt, melyet hosszabbításban 25-22-re nyert meg a címvédő Kansas City Chiefs a San Francisco 49ers-el szemben. Ez hét százalékkal haladja meg az eddigi, 2023-as csúcsot: tavaly 115,1 millióan követték a képernyők előtt a Chiefs és a Philadelphia Eagles fináléját. Itt vannak a részletek >>>