Az elmúlt hétvégén 1,44 millió utas lépte át Románia határait, ami 102 százalékos növekedést jelent az ország határátkelőin tavaly nyáron ebben az időszakban feljegyzett forgalmi adatokhoz képest – közölte hétfőn a román határrendészet.

  • Vasárnap 510 ezer külföldi és román állampolgár jelentkezett határátlépésre több mint 134 ezer járműben,
  • szombaton csaknem 550 ezer utas 142 ezer járműben,
  • de pénteken is meghaladta a 380 ezret az utasok és a százezret a járművek száma.

A román hatérrendészek folyamatosan kapcsolatban vannak a magyar és bolgár kollégákkal avégett, hogy a legforgalmasabb átkelőket valamennyi sávot kihasználva maximális kapacitással működtessék.

 

Egy határátkelőt kipipálhatunk, de mi lesz a többivel?

Rendezték az egyik korlátozott magyar-osztrák határátkelőhely helyzetét, viszont továbbra is probléma van az ágfalvai határátkelőhellyel. Bővebben >>>

Mely határátkelőket érdemes elkerülni?

A nyári turistaidényben minden hétvégén rendkívüli forgalomnövekedésre lehet számítani, kiváltképp a magyar és bolgár határszakaszon.

Az utasokat emlékeztetik, hogy a magyar határon 12, a bolgár határon pedig 11 ponton lehet átlépni a határt, és azt tanácsolják, hogy az alábbi útvonalak helyett keressenek inkább másik alternatívát:

  • a magyar határon kerüljék el a Csanádpalota – Nagylak II. és Csengersima – Pete,
  • a bolgár határon pedig a Giurgiu – Rusze átkelőt.

határátkelők leterheltségéről és a várható várakozási időről ezen az oldalon lehet tájékozódni.

 

Kell a türelem: háromórás a várakozási idő a dél-magyarországi határátkelő kilépő oldalán

Három órát kell várakozniuk a hercegszántói határátkelő kilépőoldalán a személyautóknak, a buszoknak és a teherautóknak is – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Bővebben >>>