Andrij Szadovi, Lviv polgármestere a Telegram csatornáján jelentette be, hogy három ember életét vesztette egy orosz rakétacsapásban, amelyet robbanássorozatként jellemzett. Szadovi egy korábbi bejegyzésében nyolc sebesültről írt. Elmondása szerint 60 lakás és 50 autó sérült meg – írta a Reuters.

A lengyel határtól mindössze 70 kilométernyire fekvő, 700 ezres Lemberg (Lviv) katonai közigazgatásának jelentése szerint az orosz légierő eltalált egy fontos infrastrukturális létesítményt, és tüzet okozott.

Átfogó támadást indított az orosz légierő hétfőn éjszaka Kijev és más ukrán városok ellen

Országszerte órákig szóltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán vezérkar eddigi értesülései szerint az oroszok által indított 30 Sahid típusú, iráni gyártmányú drónból 28-at lelőttek.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon azt írta, hogy az ukrán légvédelem mintegy 20 ellenséges célpontot azonosított és semmisített meg a főváros környékének légterében.

Jurij Malasko, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja megye katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon arról számolt be, hogy a légitámadás a távközlési infrastruktúrára és mezőgazdasági létesítményekre irányult. Áldozatokról nem szólnak az eddigi jelentések.

Az ukrán katonai parancsnokság szerint az oroszok hét rakétát lőttek ki Zaporizzsjára.

Szergej Sojgu: Kijev amerikai és brit rakétákkal szándékozik csapást mérni orosz területre

Az orosz védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy ezeknek a rakétáknak a „különleges hadművelet” övezetén kívüli használata azonnali csapásokat vonna maga után az ukrajnai döntéshozó központok ellen. Bővebben >>>