Horvátországban a meteorológiai szolgálat a legmagasabb fokú, vörös riasztást adta ki Isztriára és a tengermellék északi részére. Dél-Dalmáciában és Károlyváros (Karlovac) környékén ennél alacsonyabb, narancssárga, Észak-Horvátországban pedig sárga riasztás van érvényben.

A rendőrség több autópálya-szakaszt is lezárt a forgalom előtt. A tehergépkocsik egyáltalán nem közlekedhetnek a Zágráb-Split és a Zágráb-Fiume (Rijeka) autópályán.

A horvát illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

Szlovéniában is lelassult a közlekedés

Mivel több teherautó is lecsúszott az útról, lezárták az A2-es autópálya délkeleti, Alsó-Krajna (Dolenjska) szakaszát, amely Ljubljanát köti össze a horvát határral, valamint több gyorsforgalmi utat. Az A1-es autópályán, Ljubljana és Maribor között két szakaszt is lezártak a forgalom előtt.

Az ország északkeleti részein a  vastagsága jelentősen meghaladta az előrejelzett 5 centimétert, és megközelítette a 20-at. A délnyugati, tengermelléki (Primorska) régiókban nem esett nagy mennyiségű hó, de ott a viharos erejű szél okoz gondot a közlekedésben.

A hatóságok arra kérnek mindenkit, ha csak tehetik, ne induljanak útnak.