Túlnyomóan borult időre számíthatunk pénteken, csak napnyugta után kezd el csökkenni északnyugat felől a felhőzet.

Az egynapos tavasz után ma az esőt fokozatosan mindenhol havas eső, havazás váltja, legkésőbb a délkeleti tájakon történik meg a váltás.

Majd fokozatosan csökken a csapadék, leghamarabb az Észak-Dunántúlon és északkeleten, legkésőbb a déli és a keleti határszélen, illetve a középső országrészben szűnik meg a havazás.

A Dunántúlon és a Duna vonalában erős, az Észak-Dunántúlon, illetve a Zemplén térségében viharos széllökésekre lehet számítani.

Legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható, de délkeleten reggel még +5, +7 fok is lehet, majd ott is csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő este -4, +2 fok valószínű.

Szombaton napos, száraz idő lesz. A fagyos lesz a reggel, a hóval borított, szélvédett tájakon néhol -10 fok alatti minimumokat is mérhetünk. Napközben 1-5 fokra van kilátás.

Vasárnap a nap első felében országszerte napos időre számíthatunk, majd délután a Dunántúl és az északi tájak fölé felhők érkeznek, de csapadék nem várható. Az Alpokalján élénk lehet a délies szél. Fagyos lesz a reggel, helyenként ismét -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Délutánra 2 és 7 fok közé melegszik a levegő.

Hétfő délután nyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csak késő este érkezhet északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék. A délies szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A reggel fagyos lesz, napközben pedig 2-8 fokra van kilátás.