Okeanszkij Scsit-2023 (Óceáni Pajzs-2023) kódnéven orosz flottagyakorlat kezdődött a Balti-tengeren – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség szerint.

moszkvai tájékoztatás szerint a manővereken az orosz haditengerészet több mint 30 hadihajója és csónakja, 30 repülőgépe és mintegy hatezer katona vesz részt.

A védelmi tárca szerint a Nyikolaj Jevmenov tengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka vezényletével megtartott gyakorlat

célja, hogy tesztelje a hadiflotta erőinek felkészültségét „a nemzeti érdekek védelmére egy műveleti szempontból fontos területen, valamint a különböző szintű parancsnokságok munkájának összehangolása a csapatok irányításában”.

A mozgósított erők a tengeri összeköttetések és a sekély parti vizek védelmét, valamint a csapatok és a katonai rakományok szállítását gyakorolják, a fegyverek használatát is beleértve.

A szakminisztérium szerint a manőverek befejezése után a hajók és a repülőgépek visszatérnek állandó állomáshelyükre.

Orosz teherhajót támadtak

Az orosz lap arról is beszámolt, hogy a minisztérium értesülése szerint az egyik orosz teherhajót távolról irányított ukrán drónnal támadták.

Kijev ismét megpróbált pilóta nélküli drónnal megtámadni egy civil tengeri szállítmányt kísérő orosz hajót a Fekete-tengeren – számolt be az orosz védelmi minisztérium.

 

Zelenszkij: Putyin hamarosan meg fog halni

Az ukrán vezető szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem fog tudni Szíriát csinálni Ukrajnából, mert 10 éven belül meg fog halni. Bővebben >>>