A gyerekek iskolába tartottak Haibar-Pahtúnhva tartományban, amikor helyi idő szerint kedden reggel 9 órakor elszakadt a felvonó egyik kábele. Egy helikopter már elérte az ülőliftet, amely 274 méter magasan lóg a föld felett – közölte a pakisztáni Nemzeti Katasztrófavédelmi Hatóság (NDMA), majd hozzátették, hogy hat gyermek és két felnőtt megmentéséért küzdenek, akik a kabinban rekedtek az ország északnyugati részén található hegyvidéki régióban.

Az Isten szerelmére, segítsenek rajtunk"

– kérlelte a kabinban rekedt Gulfaraz nevű felnőtt férfi kísérő a Geo News pakisztáni televíziós csatornának telefonon, a BBC híradása szerint. Megerősítette, hogy nyolc ember volt a fedélzeten.

Korábban egy CNN által idézett helyi önkormányzati tisztviselő még azt mondta, hogy nyolc gyermek rekedt a felnőttekkel együtt 365 méter magasságban.

A felvonó a térség két települését köti össze, és két kábelen fut, amelyek közül az egyik elszakadt

– közölte Bilal Ahmad Faizi, a mentőszolgálat tisztviselője.

Anwar-ul-Haq Kakar pakisztáni ügyvezető miniszterelnök, a hivatalának közleménye szerint elrendelte az összes „leromlott állapotú és nem megfelelő ülőlift" azonnali bezárását.

Haibar-Pahtúnhva tartomány távoli és hegyvidéki részein élő gyermekek közül sokan a drótkötélpályán közlekednek az iskolába és vissza. Ezek némelyikének nincs rendszeres karbantartása, és az utazás kockázatos lehet.

Helikopterbaleset: hiányos lehetett a horvátországi légi gyakorlat térképe

„Hazafelé” tartott a magyar katonai helikopter, vagyis a támaszpontjára, amikor elakadhatott egy kifeszített drótkötélben, és bekövetkezett a tragédia. Térképen szükséges jelölni a légigyakorlaton felmerülő akadályokat, azonban az az ominózus kábel lemaradt a tájékoztatásból. Mélyrepülésben a pilótának azonban minden lehetséges tényezőre figyelnie kell. Bővebben --->