Az Egyesült Államokban játszott Mega Milliók (Mega Millions) lottójáték főnyereménye kedden estére elérte az 1,1 milliárd dollárt (389 milliárd forint), így ez az egyik valaha volt legmagasabb lottónyeremény.

A helyi idő szerint kedd esti sorsoláson még nem derült ki, hogy van-e nyertes szelvény, de az elérhető összeg már így is minden idők hatodik legnagyobb lottónyereménye lett. A valaha volt legmagasabb nyereményt a szintén amerikai Powerball nevű lottón nyerték meg tavaly novemberben, a szerencsésen tippelő 2,04 milliárd dollárt (722 milliárd forint) vihetett haza.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón április óta halmozódik a főnyeremény összege, a lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 30 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 550 millió dollár illetné meg, és ennek is csaknem a fele is elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját az évek során szüntelenül változtatták, úgy, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 300 millióhoz.

Az Egyesült Államok különböző államaiban eltérőek a törvények arra vonatkozóan, hogy a lottónyertesek titokban tarthatják-e kilétüket. Van olyan állam, ahol jogszabály kötelezi a nyertest arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen.

Még a szerencse fiai sem úszhatják meg az adózást, avagy nyertes fizess!

Sokan álmodoznak arról, hogy a fárasztó mindennapi munka helyett egyszerűbb lenne nyerni egy nagyobb összeget, és kész. Ráadásul van alapja a bizakodásuknak, hiszen manapság úton-útfélen szerencsejátékokba, nyereményjátékokba botlunk. Adózási szempontból azt érdemes ilyenkor vizsgálni, hogy keletkezik-e jövedelem és ezáltal adókötelezettség a nyerteseknél, no meg persze azt is, hogy olyankor ki állja a számlát. Bővebben >>>