A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Testnevelési Egyetem (TE)  tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A multifunkciós csarnok a Budapest, XII. kerület Csörsz utca 2-6. szám alatti egyetemi campuson épül. A teljes alapterülete, a mélygarázzsal együtt 12 300 négyzetméter. Ebből a sportcsarnok 5757 négyzetmétert tesz ki. A mélygarázsban 200 autó fér el. A szabad területen 400 méteres futókörű, 8 sávos atlétikai pálya is épül, atlétikai sportok számára beépített sportszerekkel, továbbá 350 férőhelyes fedett lelátó épülettel és sportvilágítással. Opcionálisan épül egy 200 férőhelyes lelátó a műfüves futballpályához.

A Mészáros Lőrinc és felesége érdekeltségébe tartozó ZÁÉV-val augusztus 14-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft. is.

A Napi.hu korábbi információja szerint 2017 áprilisában kezdődött a TF  várhatóan 2022-ig tartó, összesen 40 milliárdos rekonstrukciója. A nettó 11,9 milliárd forintos első ütem (ami később 14,5 milliárdra nőtt) fővállalkozója szintén a ZÁÉV, az egyik alvállalkozója pedig a Magyar Építő Zrt. A fejlesztés első szakaszában a Sportkórház számára épült, ám el nem készült Alkotás úti épület befejezése volt a feladat.