A 80 millió eurós beruházással megvalósított új pláza 23 üzletéből a nyitásra egy nagyobb és két nagyon kis helyiség kivételével minden terület bérlőre talált, a bérlők közül nyolc az Árkád 1-ből költözött át a nagyobb terület reményében. Az Árkád 2 megnyitásával a beruházás még nem fejeződik be, a munkálatok az Árkád 1 megújításával folytatódnak, itt 50 új üzletet alakít ki az ECE. A két bevásárlóközpont együttesen 1600 parkolóhellyel várja a látogatókat, a  parkolás vasárnap egész nap, hétközben az első két órára ingyenes lesz.

Az új üzletközpont a nyitástól 300 új munkahelyet teremt, ez a szám a fejlesztés teljes befejezésével tovább emelkedik.  A beruházás egy optimista jelzés, amely azt üzeni a piacnak, hogy Budapest vonzó kereskedelmi célpont - emelte ki Knut Volquardsen projektigazgató.

A már 2005 óta húzódó beruházási terv megvalósításáról 2011 őszén döntöttek, magára a kivitelezésre 16 hónap jutott. A szoros határidőt sok éjszakai műszakkal lehetett csak tartani a különösen nehéz kivitelezési helyzetben - egy meglévő épülethez való hozzáillesztés, és lakókörnyezetben végrehajtott építés - jegyezte meg Mikusi Róbert, a kivitelezést végző Market Zrt. vezérigazgató helyettese.

Az Árkád 2 bérlői közül néhányan csak később, a nyár folyamán nyitják meg üzletüket. Az átalakítással megújuló Árkád 1-ben, egy új kezdeményezés jegyében külön zónát alakít ki az ECE, amelyre fiatal, kezdő magyar vállalkozások pályázhatnak, a nyertesek pedig itt megvalósíthatják az ötleteiket.

A 80 millió eurós beruházás finanszírozó partnere az Unicredit Bank, a hitel a beruházás költségeinek 60 százalékát fedezte.