A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő - az ipari parkban - egy legalább 700 ezer négyzetméteres zöldmezős beruházást valósít meg Pakson. Ehhez meg kell tervezni a víz- és szennyvízcsatorna hálózatot.

A területen épül 3122 lakás, összesen 115 800 négyzetméter alapterülettel, továbbá 21 különálló épület 229 600 négyzetméterrel, illetve 85 500 négyzetméteren ipari vagy logisztikai csarnokok is lesznek.

A nyertesekkel szeptember 28-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a zirci Bakonycentrum Kft., a Középülettervező Zrt., továbbá közösen a győri TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft. és a TSPC Engineering Kft. is.

A Napi.hu 2018 decemberi híre szerint a paksi ipari parkban bejegyzett PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-nek - tőkemelésre - 25 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Paks városa 8 milliárd 17 millió forint támogatásban részesült. Ebből közműveket és utakat kell felújítani, fejleszteni a városközpontot és a volt konzervgyári területet, továbbá meg kell vásárolni a sportcsarnok, jégcsarnok, és a stadion telkét. Kutatási célú nukleáris üzemanyag beszerzésére 3 milliárd 600 millió forintot hagyott jóvá akkor a kormány.