A romániai hídon 2020 júliusában kezdték meg a felújítási munkát, és 2021 novemberében adták át a forgalom számára. A felújításra nagyjából 1,6 millió eurót költöttek - írja az Euronews híroldala, ahol video is látható az összeomlott hídról.

A román fejlesztési minisztérium szerint azonban a hidat nem adhatták volna át, mert nem kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a felújítás végének is 2022. júliust jelölte meg a kivitelező.

Cseke Attila román fejlesztési miniszter elrendelte, hogy az Állami Építésfelügyelet (State Construction Inspectorate) vizsgálja ki az ügyet, és a helyszíni munkálatokat. A vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák majd.

A Neamt megyei önkormányzat elnöke szerint az átadás előtt még további terheléses próbákra lett volna szükség, hogy megbizonyosodjanak a híd biztonságáról. Ionel Arsene, az önkormányzat elnöke úgy véli, a 2021-es átadáskor még a kivitelező hatáskörébe tartozott a híd.A felújításért felelős cég vezetője szerint azonban betartották a helyreállításra vonatkozó előírásokat.

Az 50 évvel ezelőtt épült hídon ez volt az első komolyabb felújítás.