A magyar lakásfejlesztő tavaly szeptemberben megvásárolt, Cordia Blackswan nevű cége áprilisban megkezdte Birmingham Jewellery Quarter (Ékszernegyed) városrészében a The Gothic elnevezésű fejlesztésének munkálatait, és annak a 16 exkluzív lakásnak az értékesítését is, amelyeket a projekt által érintett, régóta üresen álló épületek átépítésével és felújításával alakítanak ki. A viktoriánus stílusú, teraszos, egy-, két- és három hálószobás, illetve duplex otthonok 250 ezer fonttól érhetőek el, az épületek földszintjén pedig több üzlethelyiséget is kialakítanak.

A Birmingham központjától 15 perces sétatávolságra fekvő városrészben a Cordia Blackswan további lakóingatlan-, kereskedelmi és irodaprojekteken is dolgozik, köztük a Lloyd’s bank egykori épületének modern, a későbbiekben a vállat főhadiszállásának otthont adó irodaházzá alakításán is.

A The Gothic projekt épületeit a XIX. század elején építették fel, a beruházás névadója pedig az a pub, amely 1870-től egészen a 2000-es évek elejéig fogadta a betérőket. Bár a területen számos ingatlan renoválásra, újjáépítésre vár, a több mint 200 műemléki épületet felvonultató negyed továbbra is fontos gazdasági szerepet tölt be, hiszen ez adja az Egyesült Királyság ékszerkészítő iparának 40 százalékát.

A Blackswan Propertyt a Cordia International Zrt. 2020-ban vásárolta meg, majd nevezte át nemzetközi expanziós stratégiájának részeként. A brit vállalat több mint tíz éve foglalkozik lakóingatlan-fókuszú, vegyes használatú fejlesztésekkel Anglia West Midlands régiójában.