A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő - a Corvinus vagyonkezelője - a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány közölte az uniós közbeszerzésiközlönyben.

A Ménesi Campus a volt Államigazgatási Főiskolát fedi, és a Budapest XI. kerület, Mányoki út 9. szám alatt található. Ennek a felújítása, és átalakítására a nyertes feladata. Az 1973-tól az 1980-as évek közepéig, több ütemben létesült épület mintegy bruttó 17 575 négyzetméter alapterületű. Az átalakítás során - egyebek mellett - a lepény épületrész (1680 négyzetméter), az oktatási tömb (4481 négyzetméter) és a kollégiumi tömb (6807 négyzetméter) belső válaszfalai elbontásra kerülnek. A nagy torony tetején meglévő gépészeti szint helyére - a jelenlegi homlokzati kontúrokon belül - egy, az egyetemet szimbolizáló jelkép kerül. Új főbejárat alakul ki a Mányoki út felől, az új előcsarnokhoz konzolos nyitott új terasz rész kapcsolódik. A kis torony teljes egészében oktatási funkciót tölt be, új liftmaggal, továbbá új menekülőlépcső kerül kialakításra.

A nyertessel november 11-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

A Napi.hu 2019 februárban írt arról, hogy az egyetem versenyképességének növelése a célja annak a vagyonkezelői alapítványnak, amely Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány néven, az új működési modell alapján jön létre a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartójaként.

A 2019. december 27-i kormányhatározatban megfogalmazottak alapján a kabinet 12 milliárd forint támogatást biztosított a Ménesi úti Campus felújításához. A felújítás után itt lesz a Corvinus új innovációs központja. Itt kapnak helyet a vállalati-egyetemi együttműködésben létrejövő alkalmazott tudásközpontok (laboratóriumok). Az innovációs központ nyitott lesz más, műszaki intézmények számára is, így a műszaki és társadalomtudományi területek közötti együttműködés szinergiái is hasznosulhatnak.