Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint január közepétől a következő helyszíneken kell ellenőrzésekre számítani:

Baranya vármegye

Január 15. és 21. között:

  • kedden Szigetváron, a Zrínyi téri üzleteket,
  • szerdán Pécsett az edzőtermeket,
  • pénteken pedig szintén Pécsett, az uránvárosi vendéglátóhelyeket ellenőrzik. Vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Heves vármegye

Ebben a hónapban a mézárusoknál és a szoláriumot üzemeltető vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét a vármegyében.

Komárom-Esztergom vármegye

Január 15. és 19. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád vármegye

Január 15. és 19. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 15. (hétfő)                        Balassagyarmati járás,
  • január 16. (kedd)                        Pásztói járás,
  • január 17. (szerda)                     Szécsényi járás,
  • január 18. (csütörtök)                 Bátonyterenyei járás,
  • január 19. (péntek)                     Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a vármegye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Komoly változások jönnek a kasszáknál, az új e-pénztárgép (ePG) rendszer lényege, hogy már nem csak fizikai formában elérhető kasszagépeket lehet használni az üzletekben, hanem a szoftveres vagy felhő alapú rendszer használata is lehetővé válik. Hogy mire kell még készülniük a boltosoknak, arról itt írtunk részletesen >>>