Az első Nápolyi Pizzériák Éjszakája szeptember 19-én startol el, hogy útjára indítson egy hagyományteremtő eseményt, amely a budapesti, valamint az agglomerációban található és a vidéki nápolyi pizzázókat és pizzakészítő mestereket ünnepli – derül ki a Travelo cikkéből.

Az esemény lényege, hogy minden résztvevő étterem két órával tovább marad nyitva, és legalább háromféle nápolyi pizzát kínál majd féláron. A különlegesség tehát az, hogy nem egyfajta fesztiválként, egy helyen sorakoznak fel a pizzériák, hanem mindenki a saját portáján várja a vendégeket.

Az esemény budapesti résztvevői:

  • Kemencés Pizza;
  • A Pizza Sztori;
  • Amore di Napoli;
  • Digó (Kazinczy utca és Városliget);
  • Donna Mamma Pizza Napoletana;
  • Fermento Pizzéria;
  • Forni di Napoli (Szent István körút és Bazilika);
  • IGEN;
  • MOTO Pizza Budapest (Madách tér, Rákóczi út és Bartók Béla út);
  • SALVE.
  • Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Kistarcsa);
  • Cukorborsó Kertvendéglő (Páty);
  • Daniele Urban Nápolyi Pizzéria (Diósd);
  • Ittali (Vác);
  • Passata (Szentendre);
  • Pizza Mamma (Dunakeszi).

Vidéki éttermek:

  • A Pizza Sztori (Balatonmáriafürdő);
  • Amo la pizza (Szolnok);
  • Arany24 (Úrhida);
  • Ciao Napoli (Komárom);
  • D-bisztró (Mikepércs);
  • Magtár Diner (Derecske);
  • Mauro Étterem (Székesfehérvár);
  • Más tészta (Herend);
  • Banditos Pizza Napoletana (Márkháza);
  • Pivo Bár és Pizzéria (Szeged).

Egyre több hazai étterem kerül be a Michelin Guide ajánlásába

Ráadásul tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is. Bővebben–––>