Közös pénzügyi felügyeleti együttműködésről kötött megállapodást az MNB és a kínai National Financial Regulatory Administration.

A közös munka kiterjed többek között a hatóságok közötti információmegosztásra, kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén.

A megállapodást az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke írta alá, aki a China Development Forum-on is felszólalt.

Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött ma a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a kínai National Financial Regulatory Administration (NFRA). A dokumentumot Kandrács Csaba, az MNB felügyeleti és fogyasztóvédelmi alelnöke, illetve Zhou Liang, az NFRA miniszterhelyettese látta el kézjegyével Pekingben.

Az együttműködési megállapodás alapul szolgálhat felügyeleti információmegosztásra, a kölcsönös segítségnyújtásra és hatékony együttműködésre a pénzügyi felügyelet és a fogyasztóvédelem területén, valamint az információcserére a pénzmosás- és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemben.

Kandrács Csaba, az MNB alelnöke a China Development Forum globális gazdasági növekedésre fókuszáló panelbeszélgetésén is felszólalt. Az eseményen további kiemelt felszólalóként részt vett Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Ajay Banga, a Világbank-csoport elnöke és Masatsugu Asakawa, az Ázsiai Fejlesztési Bank elnöke is. 

Az MNB évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szorosabbra fűzze és kiterjessze nemzetközi szakmai kapcsolatait a stratégiai partner jegybankokkal, felügyeleti hatóságokkal, valamint a nemzetközi gazdasági szervezetekkel és pénzügyi intézményekkel. Ezen az úton számít fontos mérföldkőnek a mostani megállapodás és konferencia-részvétel is.