Az Éva Magazin szerint rendkívül hasznos dolog kólával hajat mosni. A lap szerint a technika egyszerű: ugyanazt a hajmosási rutint kell alkalmaznunk, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy az egész folyamat végén kólával öblítjük le a hajunkat, amit 2-3 percig hagyunk ázni benne.

Állítólag már a szárítás után érezhetően könnyen formálni a hajat, és a belőtt haj is sokkal tovább képes tartani a formáját.

A cikk szerint a kólával jól ki lehet emelni a hullámos hajat, valamint a rágógumit is könnyebben lehet eltávolítani vele a hajból.

Sampon helyett

A cikk szerint olyannyira pozitív hatású a hajra a kóla, hogy az is megkísérelhető, hogy a sampont elhagyjuk. Az tény, hogy egy fél literes kóla olcsóbb, mint egy fél literes sampon: nagyjából 1200-1300 forinttól már lehet kapni egy fél literes sampont, míg egy fél literes kólát jobb helyeken már 400 forintért is.

Fontos, hogy a fent leírtak egyáltalán nincs tudományos alapja. Ugyanakkor nem ez az első eset, hogy a kóla egy-egy bizarr felhasználhatóságáról írnak: mivel foszforsavat tartalmaz, ezért közismerten nagyon jó ablakpucolószer.

Sampon- és tusfürdőgyárat épít egy gigacég Ukrajnában

Nagyon bízik a jövőben az Unilever: Kijev mellett épít új üzemet. A 20 millió eurós beruházással megduplázza ukrajnai dolgozóinak számát.
Bővebben--->