A mostani tavaszias időjárás hétfőre megváltozik. A hétvégére még tartja magát a kellemesebb, melegebb időjárás, a szél azonban már több gondot okoz majd. Országszerte lehet rá számítani, a legmagasabb értékek 70-80 km/h körül alakulnak majd. 

A hétfő már újra a télé, hiszen a mostani akár 15 fokos maximumok helyet a fagypont alatti hőmérsékletek lesznek a jellemzőek. Ennek megfelelően pedig a csapadék halmazállapota is átalakul, ha esik, akkor havazásra lehet számítani.

írta meg előrejelzésében a köpönyeg.hu

A portál szerint még pár napig marad az enyhe idő. 

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, elszórtan záporokkal. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken egyre vastagabb fátyolfelhőzet lesz felettünk, estétől már kisebb eső is előfordul. A déli szél többfelé megélénkül. 11 fok körüli enyheség lesz.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és északon és nyugaton sokfelé, máshol szórványosan várható eső, zápor. Az északkeletire forduló szél megélénkül. 9 fok körüli maximumok lesznek.

Vasárnap borult idő lesz sokfelé esővel, ami délutántól nyugat, északnyugat felől havazás vált fel. Sokfelé megerősödik az északi szél, megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő bezúdulása. Reggel 6, délután már csak 1 fok valószínű.

Hétfőn a hajnali havazások, hózáporok után ÉK felől csökken a felhőzet. Viharos lesz az északi szél. Reggel -5, délután 0 fok körül alakul mindössze a hőmérséklet, beköszönt a kemény tél!

Négy településen is baj van a levegő minőségével

Az ország nagy részében jó a levegő, egy régió azonban problémás.Bővebben --->