Az indiai dolgozók korántsem állnak készen arra, hogy visszatérjenek a világjárvány előtti időszakra, amikor heti öt napot az irodában dolgoztak.
Az Indeed foglalkoztatási oldal új felmérése szerint az indiai szakemberek 71 százaléka – vagyis körülbelül kétharmada – a rugalmasságot választotta a legfontosabb paraméternek álláskeresése során. Ebbe beletartozik az otthoni munkavégzés lehetősége, a rugalmas munkaidő és a beiktatható szünet” – tette hozzá az állásportál.

A rugalmasság egyre nagyobb prioritást élvez a dolgozónál, akik jobb munka-magánélet egyensúlyról és termelékenységről számolnak be, amikor megválaszthatják, hol és mikor dolgoznak.

Az Indeed felmérése szerint – amely több mint 1200 indiai álláskereső adatait gyűjtötte össze – a „munkamódok”, például a hibrid vagy a távmunka a második helyet foglalták el a dolgozó szakemberek körében az álláslehetőség értékelése során. Ezzel szemben az álláskeresők kevesebben (67 százalék) aggódnak az állásért felajánlott kompenzáció miatt: ez magában foglalja a fizetést, a juttatásokat, az egészségbiztosítást, a szabadságot és a vállalat által kínált egyéb képzési programokat.

A cégvezetők húzzák a szájukat

A világ egy olyan szakaszában tartunk, amikor a szakemberek azt akarják, hogy ott dolgozzanak, ahol a legproduktívabbak, de a munkáltatók kevésbé valószínű, hogy azt a rugalmasságot akarják kínálni, mint korábban.

„A munkáltatók távmunkához való hozzáállása továbbra is ellentétes” – mondta Sashi Kumar, az Indeed India értékesítési vezetője a CNBC-nek, a vállalatok már sokkal kevésbé említik a home office lehetőségét az álláshirdetésekben, mint közvetlenül a járvány után.

Az Indeed szerint a júniusban megjelent álláshirdetéseknek csak a 6,5 százaléka kínálja fel a home office vagy a távmunka lehetőségét,

s ez jóval a 2021-ben tapasztalt szint alatt marad. Ezzel szemben viszont 10 százalékkal megugrott azoknak a kereséseknek a száma, ahol olyan hirdetéseket keresnek, ahol felajánlják az otthoni vagy minimum a hibrid munkavégzés lehetőségét. Utóbbit még az álláskeresők 63 százaléka is szívesebben választaná, mint a rendszeres bejárást.
Kumar szerint több tényező is közrejátszik abban, hogy a vállalatok arra vágynak, hogy az alkalmazottak ismét az irodában legyenek. „A hagyományos irodai környezet régóta a vállalati kultúra sarokköve, és sokak számára a kommunikáció, az együttműködés és az innováció színterét jelenti – mondta, majd azzal folytatja, hogy

a termelékenység növelésének és a jobb elszámoltathatóság biztosításának egyik módjának tekintik az alkalmazottak fizikai jelenlétét az irodában.

Ennek ellenére Kumar kifejtette, tisztában van vele, hogy a munkavégzés kultúrája változik, és minden cégnek nyitottnak kell lenni ezekre a változásokra.