Havas Gábor tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Wirtschaftsuniversität Wien-en folytatta. Szakmai pályafutását az ING-nél és a Signal Biztosítónál kezdte, 2007-ben váltott az Aegon közép-kelet-európai szervezetébe.

A menedzser jelenleg az Aegon Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese, illetve ezzel párhuzamosan 2023 januárjától az Union pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. Elnök-vezérigazgatói kinevezésével Havas Gábor az Aegon Magyarországnál betöltött igazgatósági tagságáról lemond.

Az Union Biztosító a magyarországi biztosítási piac 5. legnagyobb szereplője. Az Union Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja.

Meghatározó tulajdonosuk a VIG Magyarország Befektetési Zrt., amelyben többségi tulajdonos a csaknem 200 éves múlttal rendelkező osztrák Vienna Insurance Group, Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítási vállalatcsoportja, míg kisebbségi tulajdonos a magyar állam kizárólagos tulajdonában álló Corvinus Befektetési Zrt. A társaságban kisebb tulajdonrésszel rendelkezik még az Erste Bank Hungary Zrt. is.

A Vienna Insurance Group-ot (VIG) 30 országban több mint 50 biztosítótársaság és nyugdíjpénztár alkotja, 29 000 dolgozóval több mint 22 millió ügyfél mindennapi igényeiről gondoskodik. Részvényeit 1994 óta jegyzik a bécsi tőzsdén, 2008 óta a prágai tőzsdén, és 2022 óta a budapesti tőzsdén.

Befagytak az életbiztosítások, a lakosság mást választott

Az életbiztosítások piacán utoljára a 2008-as válság idején volt olyan rossz év, mint tavaly. A magas infláció ellenére csupán egy százalékkal nőtt a díjbevétel, és elmaradt a decemberi befizetési hajrá. A lakosság más befektetéseket választott, főleg állampapírba és befektetési alapba tette a pénzét. Bővebben >>>