Németországban csökkentek a nagykereskedelmi árak októberben éves és havi összevetésben - közölte a német statisztikai hivatal, a Destatis.

Októberben a nagykereskedelmi árak 2020 májusa óta a legnagyobb mértékben, 4,2 százalékkal estek tavaly októberhez képest, miután szeptemberben 4,1 százalékos csökkenést mértek. Októberben már a hetedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést.

A múlt hónapban 0,7 százalékkal csökkentek a nagykereskedelmi árak szeptemberhez képest, amikor 0,2 százalékos növekedést jegyeztek fel havi összevetésben. Szakértői várakozások átlagában a szeptemberivel megegyező, 0,2 százalékos növekedés szerepelt októberre.

A nagykereskedelmi árak tavaly átlagosan 18,8 százalékkal haladták meg az előző évit Németországban.

A Destatis múlt héten ismertette végleges adatként, hogy Németországban a fogyasztói árak éves növekedése több mint két éve a legkisebb mértékű, 3,8 százalék volt októberben a szeptemberi 4,5 százalék után. Havi szinten nem változtak a fogyasztói árak októberben, míg szeptemberben 0,3 százalék volt a havi áremelkedés mértéke.

A hackerek hatalmas problémákat okoznak a német gazdaságban

A kiberbűnözés évente több száz milliárd dolláros kárt okoz a német gazdaságban, ahol a geopolitikai feszültségekkel terhelt internetbiztonság védelme létfontosságú a cégeknek. A nemzetközi informatikai szektor már felfigyelt rá, hogy egy feltörekvő németországi startup cég a technológiai megoldások helyett – a pszichológia elvei alapján – inkább az embert teszi a kibervédelem kulcsfigurájává. Bővebben >>>