A főpolgármester Facebook-oldalán reagált arra, hogy a Főváros beadványa alapján a Fővárosi Törvényszék a tereket einstandoló törvény megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól – fogalmaz. A négy terület – amelyet anyagi ellentételezés nélkül vett el az állam –, a Podmaniczky utca, a Vörösmarty tér és a Széchenyi tér, valamint a József Attila utca. Az alkotmányossági kérdéseket is felvető koncepció szerint az említett közterületeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül az V. kerületi önkormányzat ingyenes vagyonkezelésébe adná. Ezt követően jelentette be a főpolgármester, hogy perelni fog a főváros.

Karácsony Gergely posztjában kiemeli,

a Széchenyi tér visszaadása különösen fontos és sürgős lenne. A felújított Lánchidat a korábbinál sokkal jobban meg lehet gyalogosan közelíteni.

Hozzáteszi, talán az egész világ egyik legszebb városi sétaútvonala jött létre a bazilikától egészen a budai várig, ha megszűnne az a méltatlan állapot, hogy járókelők ezrei zebra és sétány nélkül kell, hogy átvágjanak a Széchenyi téren.

A kerület vezetése adminisztratív eszközökkel akadályozza a tervezést és azt is elismerte, hogy nincs is pénze az önkormányzatnak a tér megújítására.

A főpolgármester szerint a főváros megbízásából hamarosan elkészülhetnének a tér tervei, csakhogy  közben a Fidesz elvette és az V. kerületnek átadta a teret.

Nagy adósságot törleszthet végre Budapest vezetése

2010 óta jóval nagyobb hangsúlyt fektet az ország vezetése a budapesti közterek fejlesztésére, és ennek a folyamatnak meghatározó példája a Városliget felújítása, a Liget Projekt. A főváros vezetése ennek ellenpólusaként kezdett bele a Népliget felújításába, ami egyfajta ellen-Városliget projekt. De miként lehet újra vonzóvá tenni Budapest egyik leghírhedtebb közterületét? Bővebben >>>