A mai nappal elindult a suliszezon, szeptember 1-től tehát érdemes reggel megnézni a navigációs applikációkban, hogy mekkora a dugó reggelente, és merre induljunk. 

Szerkesztőségünk tagjai is arra számítottak, hogy péntek reggel tolakodás lesz a közösségi közlekedésben, óriási dugók az utakon, ám mi lepődtünk meg a leginkább, amikor a teljes óbudai régiót üresen találtuk 8 óra előtt.

Aki autóval érkezett, azt mondta, úgy haladt, mint kés a vajban, aki busszal vagy villamossal jött munkába, az szellős járművekről számolt be.

A jelenség valószínűleg annak köszönhető, hogy az iskola első napja péntekre esik, és a lágyabb szívű szülők valószínűleg hagyják még egy napot pihenni gyerekeiket. Sokan vannak még a Balatonon, kimentek még a telekre 3 napra, hogy utoljára együtt legyen a család, mielőtt megindul a gyerekeknek az őrület.

A tanév során azonban bőven lesz idejük pihenni a nebulóknak, ugyanis hosszabb évközi szünetek lesznek az idei tanévben.

  • Az őszi szünet október 28-tól november 5-ig tart. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő).
  • A téli szünet december 22. és január 7. között lesz. A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).
  • A tavaszi szünet március 28-tól április 7-ig tart, a szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 27. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).

A mai dugó elmaradása és a diákok hiánya az utcáról még amiatt is lehet, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szóvá tette, a péntekre eső első tanítási nap nem kedvez a kollégistáknak, akik emiatt elveszítenek egy hétvégét.